Österlens Tölthästar

Adress: Listarum 134, 27398 Smedstorp Visa karta

Adress: Listarum 134, 27398 Smedstorp

Turridning
Är du nyfiken på islandshästar och vill pröva på att rida ”Gudahästen” och uppleva deras underbara gångart tölt så är ni välkomna till mig. Jag har 4 trevliga hästar som gärna kommer ut en runda i skogen. Jag ger er instruktioner från början till slut och kommer göra mitt bästa för att lär ut konsten att rida islandshäst

Barn som vuxna, från att ni aldrig har suttit på häst till den erfarna ryttaren så är islandshästen en rolig och bra häst att rida. Vi anpassar tempot efter era kunskaper. Ni får gärna hjälpa till att göra iordning er häst inför turen eller välj om ni vill ha dom färdiga.
Jag erbjuder allt från pröva på till heldagsritter. Vilken tur som är lämpligast för er kan ni läsa om härunder och är ni osäkra på nått så ring mig gärna.

1-h myspys.
•En tur som är anpassad för barn från 5 år och er som aldrig varit i kontakt med en häst. Ni får borsta och lära känna er häst och hjälpa till att göra iordning den inför ridningen som varar ca 30 min i skritt med lite olika övningar. Jag går med till fots och ser gärna att föräldrar till barnen är med och kan hjälpa till att leda.
Pris: 250kr/p

1-h nybörjar tur
•För er som har prövat att rida tidigare eller vill känna på tölt för första gången. Ridning går på grusvägarna i skogen, förbi hagar och fält. Anpassad tempo i skritt och tölt. Barn från 10 år med ridvana får gärna följa med.
Pris: 400kr/p

2-h skogs tur
•Passar ryttare som känner sig bekväma på hästryggen och kan grunderna i ridning. En fin tur genom skogen där vägarna varierar från grus till slingrande skogsstigar och längs sjön. I ett varierat tempo utefter era erfarenheter njuter vi av skogen. Barn från 12 år med bra ridkunskaper får gärna följa med. På denna turen finns det möjlighet att välja till fika, då stannar vi ute i skogen och tar en paus med tilltugg och kall dryck, priset är desamma men det blir mindre ridning.
Pris: 600kr/p
3-h tur
•För dom erfarna ryttarna som verkligen vill kunna rida i alla gångarter. En fin natur upplevelse

Visa mer

Om denna aktivitet