Ångtåget på Österlen

Adress: Brösarp Brösarp Visa karta

Adress: Brösarp Brösarp

Åk Ångtåget mellan Brösarp och S:t Olof och upplev Skånska Järnvägar som ger dig en storslagen nostalgiupplevelse, en ångande resa bakåt i tiden på en över 100 år gammal järnväg genom Sveriges kanske vackraste landskap – Brösarps backar!

Tur & Retur biljett med valfri tid på återresan.

Redan 1971 inledde Skånska Järnvägar museitrafiken och alltsedan dess har ångtågen tuffat fram och tillbaka på Österlen.


2016:

Under tiden den 19/6 – 4/9 kör vi alla söndagar.
Under tiden den 12/7 - 4/8 kör vi även tisdagar, onsdagar och torsdagar. Här ska dock observeras att tisdagar och torsdagar kör vi inte den sista turen från Brösarp 15.40 och från S:t Olof 16.40. Vi kör också en extra tur söndag 11/9 på eftermiddagen. För detaljerad tidtabell se vår hemsida: www.skanskajarnvagar.se.


Restaurangvagnen går med i tågen alla söndagar och onsdagar och då måste man påbörja resan i S:t Olof antingen 12.10 eller 14.35.


På denna bokningssida kan endast ett begränsat urval av biljetter bokas. Vi har också biljettförsäljning på stationerna i Brösarp och S:t Olof. Där kan även andra resealternativ bokas och betalning ske kontant eller med bankkort. Om resan påbörjas i Ravlundabro eller Vitaby kan biljett köpas av konduktör ombord eller på sätt som denne anvisar.


Om museijärnvägen:


I BRÖSARP finns en välbevarad lokstationsmiljö med fungerande vändskiva, vattenkastare, vagnhall, kafévagn och museibanans stiligaste stationshus. Du får gärna titta in i lokstallet.


I RAVLUNDA samhälle heter den tidigare stationen RAVLUNDABRO (numera endast hållplats). Det gamla stationshuset är privatägt. Strax söder om den gamla stationen ligger ett f.d. bränneri, numera kafé, restaurang och hotell, och där hittar du också en vägvakt som sköter något så unikt som handvevade bommar. I Ravlunda börjar banans brantaste stigning men när vi nått upp är utsikten över Hanöbukten bedövande vacker.


I VITABY lastades förr frukt vid de stora magasinen. Runt det idylliska stationshuset finns en härlig miljö bevarad med både järnvägshotell och lanthandel. Även i Vitaby finns handvevade bommar som sköts från stationen.


I S:T OLOF finns stationshus, lokstall och magasin som visar vilken knutpunkt orten förr var med banor både till Brösarp, Gärsnäs och Tomelilla. I S:t Olof kan du också hyra dressin och cykla på den vackra sträckan ner mot Gyllebosjö.


Om du väljer att köpa din tågbiljett online så skriv ut och tag med bokningsbekräftelsen. Visa upp den i biljettluckan i Brösarp eller S:t Olof i utbyte en ”riktig” gammaldags kartongbiljett.


OBS! Grupper på minst 10 personer får grupprabatt vid köp av biljetterna på plats. Vid större sällskap (minst 20 personer) kan vi dessutom reservera utrymme för er om ni bokar en vecka i förväg på tfn 0709-44 54 46.
Upplysningar lämnas även på tfn 0414-730 15.

Visa mer

Om denna aktivitet