Vandra och cykla - längs Verkeån ut till havet

Adress: Alunbruket 101, 273 57 Brösarp Visa karta

Adress: Alunbruket 101, 273 57 Brösarp

Unna er tid tillsammans på ett äventyr med både vandring och cykling längs några av de vackraste delarna av Skåneleden. Allt är förberett - det enda ni behöver är ett par bekväma skor. Transport av bagage, två nätters boende och all mat ingår.

Ankomst
Ni anländer eftermiddag/kväll till romantiska Alunbruksbyn från 1700-talet, som tagen ur Sagan om ringen-filmerna. Efter att ha fått ert rum på charmiga Alunbrukets B & B kan ni låna cyklar och ge er ut på en liten upptäcktsfärd, t.ex. till intilliggande Christinehofs slott och dess ekopark. Väl tillbaka i Alunbruksbyn får ni en lättare middag, som ni antingen grillar själva eller blir serverade.

Dag 1
Frukost serveras på Kaffestugan Alunbruket, som är Skånes äldsta kaffestuga. Den öppnades 1930 av Hilda Nilsson som började servera hembakat i sitt föräldrahem (byggt 1705). Kaffestugan drivs idag av Hildas barnbarnsbarn Johan Carlsson och blev 2015 utvald i White Guide som ett av Sveriges bästa kaféer.

Efter frukost får ni med er en generös picknick från Kaffestugan Alunbruket packad i en bekväm vandringsryggsäck, samt en bra karta. Ni kan sedan ge er iväg längs Skåneleden ut mot havet. Leden går förbi Alunbrukets röda backar, ni passerar Hallamölla (Skånes högsta vattenfall), strövar i gammal blandskog med avenbok, ek, lind och bok, samt vandrar över Brösarps norra backar. Ert bagage transporterar vi vidare så ni går bekvämt med lätt packning.

Vandringen är ca 15-20 km och innehåller skiftande terräng – förbi kulturlandskap, lövskog, hed- och backlandskap. Ni anländer sedan till en av våra samarbetspartners där ni får middag och nattlogi av hög klass. Ni kan välja någon av följande:

Brösarps gästgiveri - www.brosarpsgastgifveri.se
Ravlunda bränneri - www.ravlundabranneri.se
Talldungen – www.talldungen.se

Ni kan vandra ända ner till havet om ni vill få en lite längre vandring eller så kan ni använda cyklarna som står redo för er på ert nya boende.

Dag 2
Efter er andra övernattning och en rejäl frukost ger ni er iväg på bekväma Trek-cyklar. Picknicken har ni med i cykelväskor så ni behöver inte bli svettiga av att ha ryggsäck. Ni får även en karta med rekommenderade cykelvägar, samt en lista på sevärdheter värda att besöka. Dagen på cykel har ni stor frihet att utforma efter egna intressen och önskemål.

Vad som ingår i paketet:

- Två middagar
- Två övernattningar
- Två frukostar
- Picknick för två dagar
- Vandringsryggsäck
- Vandringskarta
- Riktigt bra cyklar, hjälmar och väskor
- Cykelkarta
- Info om sevärdheter
- Transport av bagage och cyklar


Pris: 3500 kr per pers


Start: Kaffestugan Alunbruket
Adress: Alunbruket 101
Telefon: 0417-26115
Mail: kaffestugan@alunbruket.com
Hemsida: www.alunbruket.com

Visa mer