Antikmässan i Brösarp

Område: Kivik & Brösarp med omnejd
Kategori: Mässa/utställning, Evenemang
Datum: Fredag 16 mar 2018 - söndag 18 mar 2018

Sveriges ledande antikmässa för orörda antikviteter. Folkkonst och föremål från det gamla bondesamhället varvas med konst och högreståndsmöbler samt nutida design.

I mitten av mars kommer den lilla byn Brösarp på Österlen med 700 invånare åter att invaderas av tusentals antikintresserade från när och fjärran som vandrar byn runt för att besöka de olika mässlokalerna.
Värdebeständiga föremål lockar allt fler

Det allt större intresset från såväl utställare som kunder inför Antikmässan i Brösarp kan tolkas som att genuina antikviteter framstår som alltmer lockande. Den viktiga miljödebatten och frågorna om en hållbar konsumtion har haft en inverkan på slit och slängmentaliteten. Konsumtionen har riktats mer mot beständiga föremål. Dessutom blir konsumtionen istället en placering. Den antikintresserade köper dock inte föremål i första hand i detta syfte, men det finns en trygghet i att veta de föremål som förgyller hemmet har ett beständigt eller ökande värde. För att säkerställa kvaliteten på mässans föremål bedöms utställningen av en jury innan mässan öppnar.

Antikmässan i Brösarp har vuxit från ett litet lokalt evenemang till Sveriges mest omskrivna och omhuldade mässa. I såväl svensk som utländsk fackpressen omnämns mässan som ”Sveriges bästa antikmässa”! Profilen med möbler och andra föremål i ursprungligt skick är det som väcker intresse hos kunder, press och utländska besökare. Att inte ge avkall på kraven, utan snarare förstärka inriktningen har varit en policy, som gett framgång. När andra mässor drunknar i nymålade och sönderrenoverade föremål finner man här det andningshål den antikintresserade behöver. Nu är det dags för den Tjugofemte mässan, antikhändelsen nummer ett i Sverige.

Antikmässan i Brösarp har utvecklats till en internationellt känd kvalitetsmässa som placerat den lilla byn Brösarp på världskartan. Brösarp har blivit knutpunkten för alla som är intresserade av genuina antikviteter av hög kvalitet. I mässans fokus finns antikviteter i originalskick och kulturhistoriskt intressanta föremål. Folkkonst och föremål från det gamla bondesamhället varvas med konst och högreståndsmöbler. I takt med att genuina antikviteter blir allt sällsyntare på marknaden förstärks Brösarpsmässans ställning, som en mässa till vilken antikhandlarna sparar sina unika objekt och där besökaren kan vara säker på att få se mängder av äkta antikviteter.

På årets mässa har vi nöjet att presentera följande debutanter: Lillstugan Antik Markaryd och Tantalus Antik Brösarp. Tribo Antik Brösarp och Wimmerby Antik & Kuriosa Vimmerby återkommer efter uppehåll.

Mässan är inte bara ett tillfälle till inköp, utan lika mycket ett unikt tillfälle att lära sig något om antikviteter. Utställarna besitter stor kunskap och står gärna till tjänst med information om sina objekt. Vill man ha egna föremål värderade går det bra att ta dem med till mässan. Ett foto på något ärvt eller förvärvat är ofta tillräckligt för ett första utlåtande. Det är också ett bra tillfälle om man vill sälja. Utställarna behöver ständigt ”nya” objekt. Framförallt är mässan ett evenemang man inte bör missa.

I år kommer silver och smyckesexperten Jan Ribbhagen, känd från Antikrundan, att värdera publikens medhavda föremål. Missa inte detta tillfälle att upptäcka att ni har en ”Riktig Ryyysare”! Från Antikrundan deltar konstexperten Claes Moser.

På mässan kommer som vanligt konservatorer och hantverkare att visa olika tekniker för konservering av textilier och målningar, reparationer av kristallkronor, uppbyggnad av korsvirkeshus och kakelugnar.

Mer info på hemsidan!

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
16 Mar
Fredag 16 mar 2018 10:00 - 18:00 Brösarps mässhall, Brösarps Gästgifveri och fd Sparbanken i Brösarp
17 Mar
Lördag 17 mar 2018 10:00 - 18:00 Brösarps mässhall, Brösarps Gästgifveri och fd Sparbanken i Brösarp
18 Mar
Söndag 18 mar 2018 10:00 - 16:00 Brösarps mässhall, Brösarps Gästgifveri och fd Sparbanken i Brösarp

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 (0)706-66 32 24
E-post
detstorahuset@hotmail.com
Arrangör
Antikmässan i Brösarp AB

Länkar

Evenemangslänk
http://www.bgaaf.com

Villkor

Prisinformation
100 SEK

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Fre 16 mar 2018 10:00 - 18:00 @ Brösarps mässhall, Brösarps Gästgifveri och fd Sparbanken i Brösarp
  • Lör 17 mar 2018 10:00 - 18:00 @ Brösarps mässhall, Brösarps Gästgifveri och fd Sparbanken i Brösarp
  • Sön 18 mar 2018 10:00 - 16:00 @ Brösarps mässhall, Brösarps Gästgifveri och fd Sparbanken i Brösarp
OK

Karta


Kundservice

Önskar du hjälp och personlig service, kontakta gärna oss vardagar 9-17

Simrishamns turistbyrå
0414-81 98 00

Ystads turistbyrå
0411-57 76 81