Street Art Österlen Electric Totem

Område: Simrishamn med omnejd
Arena/Plats:
Kategori: Konst

Konstnärligt utsmyckade elskåp i Simrishamn.

Elskåpen i Simrishamn har förvandlats till konstverk! För ett par månader sedan var de grå, nedklottrade och tråkiga att se på. Idag sprakar de av färg och spännande bilder och piggar upp oss när vi går längs Simrishamns gator och gränder. Trettio elskåp som tillhör Österlens Kraft har målats och smyckats av 16 konstnärer i Street Art Österlens projekt ÖSTERLEN ELECTRIC TOTEM. Projektet har letts av Ann-Margrete Clarén och Karin Palola, och genomförts i samarbete med Österlens Kraft och med bidrag från Simrishamns kommun, Kultur Region Skåne och Sparbanken Syds Stiftelse.

Invigningen av elskåpen äger rum på torsdag 21 september kl. 15 vid de tre skåpen som står vid infarten till Seglarpaviljongen, Strandvägen (mellan hotell Svea och hamnen). Talare vid invigningen är Gunilla Aastrup, Kulturnämndens ordförande, Bitte Müller Hansen, Österlens Krafts vice ordförande, och Mia Gröndahl från Street Art Österlen.

Efter invigningen går vi i ”samlad trupp” Storgatan fram och tittar på skåpen längs gatan och landar så småningom på Café Kagan.
Street Art Österlen bjuder på ”kaffe med dopp” till alla som deltagit i projektet.

Till invigningen kommer KARTAN till elskåpen att vara klar och delas ut!

Projektledare Ann-Margrete Clarén och Karin Palola.

Kontaktinformation

Arrangör
Street Art Österlen Electric Totem

Länkar

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Kundservice

Önskar du hjälp och personlig service, kontakta gärna oss vardagar 9-17

Simrishamns turistbyrå
0414-81 98 00

Ystads turistbyrå
0411-57 76 81