Jakob Riis @ Vardagsrummet

Område: Kåseberga & Skillinge med omnejd
Kategori: Konsert

Spatial elektronmusik på Österlen. 24 högtalare nära, långt ifrån, över, under och runtom publiken blir till ett instrument spelat av rad fantastiska ljudkonstnärer och musiker från när och fjärran.

Den danska kompositören och musikern Jakob Riis inleder konsertserien Spatial elektronmusik på Österlen. Med Vardagsrummet som ett musikinstrument framför Jakob några av sina senaste verk vilka han komponerat för diffusion. I elektronmusik sammanhang innebär diffusion att en person manuellt distribuerar ljudet till de olika högtalarna högtalarna i konsertsalen för att på så sätt använda rummets alla dimensioner som en musikalisk parameter.  Det blir uruppförande för ett rykande färskt stycke som baserar sig på omvänd fourier transform. Dessutom framför Jakob ”Into The White”, ”Corrosional Regions” och ”Revisited by Proxy” där ljud från elektronik, trombon, rundgång och cymbaler utforskas från olika håll.

Jakob Riis. Komponist, trombonist och elektronisk musiker född 1964 i Vejle. Han studerade trombon 1986-1990 och bigband komposition 1997-99 på Rytmisk Musikkonservatorium (RMC) i Köpenhamn. Runt millennieskiftet blev elektronik och dator hans främsta instrument i stället för trombonen. Idag arbetar han primärt med experimentell elektroakustisk musik.

VARDAGSRUMMET SCHHH...
Vi är två kompositörer och ljudkonstnärer, Ann Rosén & Sten-Olof Hellström, som har flyttat till Östra Hoby och nu öppnar vi en ny scen för experimentell ljudkonst och konstmusik. Det finns visserligen bara plats för lite mer än 30 personer men i gengäld har vi 24 kanaler och högtalare placerade nära, långt ifrån, över, under och runtom publiken. Ljudkonstnärer och musiker från när och fjärran bjuder på rumslig musikupplevelse långt bortom de musikaliska allfarvägarna.

Vardagsrummet
Med stöd av Region Skåne, Simrishamns kommun, Musik i Syd & Kulturrådet

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 (0)708-86 64 59
Kontaktperson
Sten-Olof Hellström
E-post
projekt@schhh.se
Arrangör
Vardagsrummet
Arrangör e-post
projekt@schhh.se
Medarrangör
Schhh ideell förening

Länkar

Villkor

Prisinformation
100 SEK.

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Fre 22 sep 2017 20:00 - 22:00 @ Vardagsrummet Schhh..., Ö Hoby
OK

Karta


Kundservice

Önskar du hjälp och personlig service, kontakta gärna oss vardagar 9-17

Simrishamns turistbyrå
0414-81 98 00

Ystads turistbyrå
0411-57 76 81