Vinfestival på Österlen (Skepparp)

Område: Kivik & Brösarp med omnejd
Arena/Plats:
Kategori: Evenemang, Festival & utomhusevenemang, Mat, [...]

Smaka Svenska Viner 2018 - en vinfestival där du möter 9 skånska vingårdar och kan prova över 30 av gårdarnas bästa viner. Vitt, rött, rosé och mousserat. Tareq Taylor (känd TV- och Mästarkock) från Kockeriet i Malmö finns på plats i köket varje dag och lagar sin härliga mat som anpassats just till våra svenska viner.

Intresserad av vin? I Sverige finns idag ett 50-tal kommersiella vingårdar. Många av dessa finns i Skåne och kvaliteten på de viner som framställs i landet är mycket hög.

Vi har samlat 9 av de bästa vingårdarna till denna årliga vinfestival (tredje året) och vi ger dig möjlighet att prova 30 olika kvalitetsviner från gårdarnas produktion. Du träffar vinbönder och vinmakare som berättar hur just deras viner kommit till. Vitt, rosé, rött och mousserande vin. För provningar köper man vinkuponger.
Sommelier Anders Öhman från Gustibus WA har en vinskola och Munskänkarna finns på plats.

Tareq Taylor! Vin blir en totalupplevelse om den kombineras med rätt mat. Tareq lagar sin fantastiska mat i olika TV-program och på sina krogar, bl.a Kockeriet i Malmö. Nu är han här och lagar en festivaltallrik som han har specialkomponerat för att passa till våra svenska viner.
Senare på fredag- och lördagkvällen tänder vi grillarna och äter och umgås med likasinnade vinälskare. Underhåller gör Olseröds Badorkester. Arrangör för kvällsaktiviteterna är ett samarbete mellan Skepparps Vingård och Flädie Mat & Vin.
OBS! Kvällsaktiviteterna måste förbokas på festivalens hemsida.

Samtidigt som du provar svenska kvalitetsviner har du möjlighet att besöka vinodlingen och höra om hur man odlar druvor för vinproduktion i Sverige.
Festivalen hålls på Skepparps vingård på det vackra Österlen. Gården ligger på vägen från Ravlunda kyrka till Haväng. Gårdens vinodling omfattar cirka 12.000 vinstockar.

Kom och upplev viner ni inte trodde fanns. Ät Tareq Taylors härliga festivalmat och ha en härlig vingårdsupplevelse i det vackra Skepparp. Vid 2-tiden kan du lyssna till Björn Ranelid när han beskriver sina känslor för det svenska vinet!

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 (0)705-77 19 10
Kontaktperson
Bengt Åkesson
E-post
info@vinfestivalosterlen.se
Arrangör
Skepparps Vingård
Arrangör e-post
info@skepparpsvingard.se

Länkar

Villkor

Prisinformation
Fritt inträde. Kuponger för provsmakning säljs i häften om 10 st för 250 SEK inkl ett vinprovarglas. Tareq Taylors festivalmat köps för 195 SEK. Vin och andra drycker säljs glasvis till maten. Även alkoholfritt alternativ finns.

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Kundservice

Önskar du hjälp och personlig service, kontakta gärna oss vardagar 9-17

Simrishamns turistbyrå
0414-81 98 00

Ystads turistbyrå
0411-57 76 81