På samma våglängd

Område: Kåseberga & Skillinge med omnejd
Arena/Plats: Skillinge Teater
Kategori: Evenemang, Barn & familj, Musik, [...]

Salongsorkestern med Harald Leander och Karin Bergqvist. En radiohistoria med Musiken, Nöjena och Nyheterna 1925-1945.

Vi rör oss mellan jazzgossar, korta kjolar, ljudfilmspremiär, börskrascher, depression, cykelsemester, beredskap, mörka krafter, pilsnerfilm, kulörta lyktor, veckotidningar, dansbanor, swingpjattar och fred.

Populärmusiken – jazz, schlager, filmmusik och revykupletter – är stommen i föreställningen som presenteras av Karin Bergquist och Harald Leander i rollerna som nyhetsuppläsare, reportrar och artister. Salongsorkestern, storband med stråkar och vokaltrio, står för musiken.

Samma ensemble har också gjort succé med föreställningarna I god beredskap, en kavalkad av schlager, dansmusik och propaganda från beredskapsåren och Pilsner och champagne med musikpärlor från filmens glansdagar 1930- och 40-talen. Bägge med strålande recensioner och fulla hus.Karin Bergquist: Skådespelare med brett register; teater, kabaré, radio, film och TV. Uppväxt i Ystad. Sjunger gärna äldre schlager, som i föreställningarna I god beredskap och Pilsner & Champagne med Harald Leander och Salongsorkestern.

Harald Leander: Välkänd skådespelare, dramatiker, regissör, översättare och musiker. Svensk mästare i Gladjazz 1986 med Nisses Stuga. Och inte att förglömma: underhållningskavalkaderna I god beredskap och Pilsner & Champagne med Karin Bergquist och Salongsorkestern.

Salongsorkestern är ett storband med stråkar och vokaltrio som spelar genuin ballroomjazz från 1925-1945. Repertoiren, merparten originalarrangemang, är hämtad från den europeiska och amerikanska populärmusiken, från rena jazznummer till pilsnerfilmsschlager.

Bandet bildades i Lund på 70-talet och spelar på jazzklubbar, festivaler, baler, privata fester, kungamiddagar och gör gärna konserter och shower. Medverkat vid ett flertal tillfällen i TV. Turnéer till Shanghai, Toscana, Tokyo, Båstad, Höör och andra metropoler. Scenproduktionerna I god beredskap och Pilsner & Champagne tillsammans med skådespelarna Karin Bergquist och Harald Leander.

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 (0)414-300 24
Telefonnummer (Bokning)
+46 (0)414-300 24
E-post
info@skillingeteater.se
Arrangör
Skillinge Teater
Arrangör e-post
info@skillingeteater.se

Länkar

Villkor

Prisinformation
290 SEK. Barn och studerande: 190 SEK.
Pris - Vuxen
290 SEK
Pris - Barn
190 SEK
Speciella behov
Rullstolsanpassat

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Lör 19 aug 2017 18:00 - 20:00 @ Skillinge Teater
  • Sön 20 aug 2017 15:00 - 17:00 @ Skillinge Teater
OK

Karta


Kundservice

Önskar du hjälp och personlig service, kontakta gärna oss vardagar 9-17

Simrishamns turistbyrå
0414-81 98 00

Ystads turistbyrå
0411-57 76 81