Live - Jazz på Svenska

Område: Kåseberga & Skillinge med omnejd
Arena/Plats:
Kategori: Musik, Övriga evenemang

Jazz på svenska – en hyllning till Monica Zetterlund och Jan Johansson Direktsänd hyllningskonsert från Uppsala Internationella Gitarrfestival för två av Sveriges mest kända och älskade artister – Monica Zetterlund och Jan Johansson.

Medverkar gör bland annat: Svante Thuresson, Georg Riedel, Merit Hemmingson, Stephen Simmonds, Isabella Lundgren, Anders Widmark, Sofia Jannok, Maria Möller, Jonas Kullhammar, Max Schultz och Erik Söderlind.
Basisten och kompositören Georg Riedel är en av artisterna som uppträder på konserten. Han är bokstavligen en musikalisk länk till Jan Johanssons och Monica Zetterlunds musik. Det är bland annat hans basgång som öppnar Jan Johanssons klassiska tolkning av Visa från Utanmyra, från skivan Jazz på svenska.
Det blir dock inte bara tillbakablickar under kvällen. Några av artisterna, som till exempel, Anders Widmark kommer att framföra musik som är specialarrangerad för konserten, som är en storslagen manifestation för svensk musik och för Uppsala Internationella Gitarrfestival.
När Swedish Music Hall of Fame invigdes (2014) var Monica Zetterlund och Jan Johansson bland de första artisterna som valdes in. Båda representerar en musikskatt som de flesta har en relation till.
Livesändningen sker i ett unikt samarbete mellan Uppsala Internationella Gitarrfestival, Swedish Music Hall of Fame och Folkets Hus och Parker.

Kontaktinformation

E-post
borrbybio@hotmail.com
Arrangör
http://www.borrbybiograf.se/

Villkor

Prisinformation
160 SEK

Kundservice

Önskar du hjälp och personlig service, kontakta gärna oss vardagar 9-17

Simrishamns turistbyrå
0414-81 98 00

Ystads turistbyrå
0411-57 76 81


Build: 2020-10-23 15:51:24, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-4784.cbischannel-227.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails