Halmbalsstugor på Ecotopia

Adress: Bondrum 1334, 273 92 Skåne Tranås
Område: Kivik & Brösarp med omnejd
Visa karta

Rum & Frukost/B&B | Två stugor är isolerade med halm. Den ena har lerklinade väggar och lergolv, den andra är inredd med trä. Halmbalsstugan(lera) har fyra bäddar inkl. en våningssäng och halmbalstugan(trä) har två bäddar. Stugorna värms upp med jordvärme. Frukostbuffé serveras i ekofiket.

Ecotopia kan nu erbjuda fem ekostugor för övernattning, varav en tillgänglighetsanpassad, i olika naturmiljöer. Varje stuga har 2-4 bäddar. Ekostugorna har byggts olika både vad gäller konstruktion och ekologiska materialval som halm, lera, torkad lersten, skiffer och trä. Som isoleringsmaterial har lin, hampa, halm, trä- och fårull använts. Två duschrum och fyra kretsloppsanpassade toaletter hittar man i mötesplatsens serviceenhet, 1-2 minuters gångväg från stugorna. Här finns även tillgång till kylskåp, skafferi, vattenkokare etc. Den tillgänglighetsanpassade Stenstugan har eget kök, dusch och wc. För elkänsliga personer kan uppvärmningen ske med ved i Skånelängan och Fäboden. Halmbalsstugorna och Stenstugan värms upp med jordvärme.

Syftet med ekostugorna är att ge kunskap och inspiration om ekobygge och en nära-naturen-upplevelse, förutom att man kan känna efter hur det är att bo i sunt boende. För elkänsliga personer kan elen kopplas bort och uppvärmningen ske med ved.

Ecotopia erbjuder även utställningar, guidade visningar, ekofik och utbildningar.

Lakan och handduk kan ni antingen ta med eller hyra för 60 kr per person. Frukostbuffé 65 kr i ekofiket i samband med boende. För boende i samband med deltagande i kurs på Ecotopia gäller andra priser.

Eftersom avloppssystemet är kretsloppsanpassat är vi tacksamma om ni enbart använder ekologiska hygienprodukter när ni bor hos oss. Om ni inte har sådana finns det att tillgå på Ecotopia.

Om husdjur medtages, kontakta oss i förväg.

Lekplats

Recensioner

Faciliteter och service

Kapacitet
Antal våningar: 1 Antal rum: 1 Antal bäddar: 4
Faciliteter
Diskmaskin Husdjur tillåtna Lakan och handdukar finns att hyra Mikrovågsugn Tvättmaskin Rökfritt
Mat & Dryck på plats
Café Frukost
Nöje
Lekplats

Villkor

Incheckning (tidigast)
17 (kontakta oss om annan tid önskas)

Kontaktinformation

Telefonnummer (Bokning)
+46 (0)417-230 34
E-post
info@ecotopia.se

I närheten av


Kundservice

Önskar du hjälp och personlig service, kontakta gärna oss vardagar 9-17

Simrishamns turistbyrå
0414-81 98 00

Ystads turistbyrå
0411-57 76 81


Kundservice

Önskar du hjälp och personlig service, kontakta gärna oss vardagar 9-17

Simrishamns turistbyrå
0414-81 98 00

Ystads turistbyrå
0411-57 76 81

Build: 2000-01-01 00:00:00, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-4784.cbischannel-227.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showdetails