Cilias mat & rum på Killegården

Adress: Kiviks Stora Väg 37, 27731 Kivik
Område: Kivik & Brösarp med omnejd (Vid kusten)
Visa karta

Rum & Frukost/B&B | Killegården som ligger centralt I Kivik är en fyrlängad skånegård med anor från 1850 talet, omgärdat av äppelodlingar. Vår vackra kullerstensbelagda innergård ger ro till kropp och själ. Killegården har namn efter den källa som springer fram i trädgården.

"Här på Killegården har vi tio dubbelrum som skiftar i storlek men alla har samma ”hemma hos oss” känsla.

I några av rummen funkar det med rullstol men något 100% handikappvänliga rum vill vi inte påstå att vi har, men vi gör vårt bästa för även du med rullstol ska få en bra upplevelse hos oss.

Trots allt är Killegården en gammal skånelänga och inte helt enkel att anpassa till alla dagens önskningar.

Hundar har vi på gården och vill du ta med din hund /katt utgår vi från att du har koll på att din hund/katt funkar med andra och att den låter tuppen sova i fred. Om din hund/katt protesterar högljutt över boendet kommer vi be dig ta den här ifrån, se även avbokningsregler: ersättningsskyldig.

Vi vill att alla gäster ska kunna njuta i lugn och ro, liten som stor med respekt för varandra och gårdens atmosfär. Lekplatsen ligger vid hamnen och Stenshuvud har fina klätterstigar för den med spring i benen.

Cilia & Co på Killegården.
I början av 90-talet gick jag för första gången upp för gången till Killegården och blev direkt kär i vad jag såg.

Mitt i Kivik men ändå så avskilt ligger denna fyrlängade skånegård med sin innergård av kullersten. Som en stor kram omfamnar trädgården och angränsande äppelodling byggnaderna, överallt porlar det av vatten från någon av de källor som flyter under gården.

När gården 30 år senare var till salu och vi lediga, var min förälskelse lika djup som tidigare och jag övertalade gubben att det här var drömmen jag väntat på.

Det som en gång var en av Kiviks centrala bondgårdar har genomgått förvandling från läkarmottagning till B&B för att nu bli Cilias mat &rum.

Leva för äta eller äta för leva?
På Cilias mat & rum vill vi ha kul medan vi jobbar och vi hoppas det märks att vi njuter livet. Efter 30 år med ”stress och måste” har vi här bestämt oss för här ta livet som det kommer. ”Stress, tid att passa, måste, hinner inte”, är alla ord som inte finns på Cilias mat&rum. Inte heller finns det vita dukar eller korslagda sparrisar. Men ett stort hjärta och massor av lust till livet och hjärta för mat och bak hittar du här.

Här kan det oplanerade bli verklighet och kanske får du uppleva något utöver vad du förväntat dig, det är i alla fall vår ambition.

Vilka är vi då?
Ja, vi är vi helt enkelt. Några som redan gjort den resan där allt kretsade runt företaget som växte och växte, ständig växtverk med andra ord. En lyckosam resa som fick oss att önska något mer av livet. Vi valde att hoppa av, ta paus, känna efter vad som är viktigt.

Nu är vi här på Killegården, mitt i Kivik på Österlen, en plats vi varit trogna i alla år, vårt paradis på jorden. Här är är vi uppväxta, här har vi lärt oss allt om livet vi känner. Något vi gärna delar med er som gäster.

Cecilia, ”Cilia”.
Matglad bagare som försöker styra upp det hela, idéspruta utan broms. Bakar och lagar mat till den som önskar.

Sven-Göran, SG.
Hustomte som fixar med bokning av rum. Huvuduppgift: se till att Cilia inte springer för fort.

Ida & Lina.
Döttrarna som hjälper mor & far med allt oplanerat planerande.

Kryddhyllan, gårdens hundar.
Chilli, vår nallebjörn till vakthund älskar bli kliad på ryggen.
Myntha, vårt energiknippe till damtuss med ben, älskar se livet från en kudde.

Recensioner

Faciliteter och service

Kapacitet
Antal rum: 10 Antal bäddar: 20
Senaste renovering
2018
Faciliteter
Husdjur tillåtna Kabel-TV TV
Mat & Dryck på plats
Frukost

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 (0)708-63 60 01
Telefonnummer (Bokning)
+46 (0)708-63 60 01
E-post
info@killegarden.se

I närheten av


Kundservice

Önskar du hjälp och personlig service, kontakta gärna oss vardagar 9-17

Simrishamns turistbyrå
0414-81 98 00

Ystads turistbyrå
0411-57 76 81


Kundservice

Önskar du hjälp och personlig service, kontakta gärna oss vardagar 9-17

Simrishamns turistbyrå
0414-81 98 00

Ystads turistbyrå
0411-57 76 81

Build: 2000-01-01 00:00:00, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-4784.cbischannel-227.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showdetails